DJI 0844 1568x1045 11

Jakuzzi helye a kertben – mi a legjobb választás?

A jakuzzi helye a kertben sokak számára kérdés. Ha Ön is nemrégiben vásárolt Wellis jakuzzit és nem tudja eldönteni, hogy hova tegye, akkor most adunk pár tippet erre. Számtalan tényezőt figyelembe kell venni, mielőtt elhelyezi a jakuzzit.

Jakuzzi helye a kertben – hely és méret

A jakuzzi helye a kertben nagyban függ a helytől és annak a méretétől. Először is fontolóra kell venni, hogy melyiket tudja jobban megközelíteni, a kertet vagy a teraszt? Ha a terasz könnyen elérhető, nincs körbe építve, akkor az lehet kényelmesebb hely a jakuzzi számára. Fontos az is, hogy milyen méretű a jakuzzit vásárol és hogy mekkora hely áll rendelkezésre a teraszon és a kertben. A terasz esetében győződjön meg róla, hogy van-e elég hely a jakuzzi körül. Ez fontos a karbantartásához és az esetleges kiegészítők (pl.: tetőemelő) használatához.

Jakuzzi a kertben – szép környezetben, stabil talajon

A jakuzzit a kertben stabil, sík és erős felületre kell helyezni. Ellenőrizze, hogy a terasz vagy a kert megfelelően képes-e elviselni a jakuzzi súlyát és terhelését. Egy nagyobb, vízzel teli jakuzzi sokkal nehezebb lehet, mint gondolná, ezért fontos, hogy megfelelő alapon legyen. Kérje ki egy statikus véleményét, ha nem biztos ebben.

Az elhelyezés során gondoljon arra is, hogy melyik helyszín nyújt pihentetőbb környezetet a jakuzzi használatához. A terasz esetében például könnyebb lehet a felszerelés és az üzemeltetés, de a kertben gyönyörködhet éjjel a csillagokban, nappal pedig a színes virágokban.

Szabályozások és engedélyek

Telepítés előtt érdemes ellenőriznie, hogy van-e bármilyen helyi szabályozás vagy előírás a jakuzzi telepítésére, például a kertben. Egyes területeken, valamint lakóházakban lehet, hogy engedélyt kell kérni a jakuzzi telepítésére. Keresse fel a közös képviselőt, vagy osztatlan közös tulajdon esetén egyeztessen a többiekkel.

Minden esetben a saját preferenciáit és a rendelkezésére álló helyet kell figyelembe venni. Ha megtalálta a tökéletes helyet az új Wellis jakuzzija számára, akkor már csak a helyére kell tennie addig, amíg a szervizes kollégáink megérkeznek.